Tilbage

Kaffekage

Ingredienser

  • 225 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 30 g kakaopulver
  • Lidt salt
  • 150 g brun farin
  • 100 g sukker
  • 250 g blødt smør
  • 1 tsk vanillesukker
  • 4 mellemstore æg
  • 1 ½ dl sødmælk
  • 1 dl espressokaffe
  • smør til formen
  • sukker til formen
  • ------------------------------------
  • 300 g flormelis
  • 1 dl espressokaffe

Instruktioner

Forvarm ovnen til 180º varmluft.
Smør en sandkageform med smør, og drys den med sukker.
Sigt hvedemel, bagepulver, kakaopulver og salt sammen i en skål.
Stil den til side.

Kom brun farin, sukker og smør i en røreskål, og pisk det blødt og ensartet med en elpisker.
Tilsæt vaniljesukker.
Pisk så æggene i, et ad gangen, så de bliver godt indarbejdet i smørblandingen.
Sigt lidt af de tørre ingredienser i smørblandingen og derefter sødmælk.
Vend det i med et piskeris.
Sigt resten af melblandingen i, hæld også den kolde kaffe i dejen, og vend det hele godt sammen.
Kom dejen i den smurte og sukkerdryssede form.
Bag kagen i midten af ovnen i ca. 45 minutter, til den er gennembagt.
Lad kagen afkøle lidt i formen, før du forsigtigt vender den ud på en bagerist.
-------------------------------------------------
Lav en glasur af flormelis og kaffe , og kom smør den på kagen når den er kold.