Syltede Hvidløg
Ingredienser
- 2 Hvidløg
- 1⁄2 l Vand
- 1 dl Eddike (lager)
- 1⁄2 spsk Sukker
- 1 1⁄2 tsk Salt (fint)
- 1 Chili (frisk) .... evt andre krydderurter som man kan li'....
Instruktioner
Pil hvidløgene, så alle skaller fjernes, og skær enden af fedene.
Skyl chilien og skær den i tynde skiver.
Hæld eddike, vand, sukker og salt i en gryde og bring det i kog under omrøring.
Lad det koge i fem minutter.
Kom herefter hvidløg og chili i lagen og lad det koge videre i yderligere 30 sekunder.
Tag gryden af varmen og hæld det hele på et skoldet sylte- eller patentglas.
Sæt glasset på køl og lad det gerne stå og trække i et par dage, helst i en uges.
Det kan holde sig i adskillige måneder i køleskabet.