TilbageIndbagt laks
Ingredienser
- 2 fed hvidløg
- 1 bdt frisk dild
- 1 bdt kruspersille
- 1 bdt purløg
- 2 spsk. olivenolie
- 200 g flødeost naturel
- 2 økologiske citroner
- 600 g fersk laksefilet uden skind og ben
- 2 tsk. salt
- 1 rulle butterdej
- 1 æg
- 1 spsk. sorte sesamfrø
Instruktioner
- Pil og pres hvidløgsfeddene.
- Hak krydderurterne.
- Varm olien op i en stor pande og svits hvidløgene et par minutter.
- Tilsæt krydderurter, og lad dem blive bløde og falde sammen.
- Kom det hele i en skål, og rør forsigtig flødeosten i.
- Riv skallen af citronerne, og vend den i blandingen.
- Skær laksefileterne på langs i strimler, og gnid dem med salt.
- Læg dem på midten af butterdejen oven på hinanden for at få højde på. Smør med krydderurtecremen.
- Skær nu butterdejens sider i strimler, der er 2 cm bredde, og læg dem skiftevis hen over laksen.
- Pisk ægget sammen, pensl butterdejen, og drys med sesamfrø.
- Bag laksen i ovnen i ca. 25 minutter ved 200°.