Abrikosboller
En opskrift på gode anderledes boller, som også er gode i madpakken!
Ingredienser
- 100 g havregryn
- 1 1/2 dl vand
- 2 1/2 dl mælk
- 25 g gær
- 1 tsk olie
- 2 tsk sukker
- 1/2 tsk salt
- 1/2 tsk kardemomme
- 100 g tørrede abrikoser
- 1 æble
- 350 g hvedemel
Instruktioner
Hæld kogende vand over havregrnene, og tilsæt derefter mælken som gær er opløst i.
Kom olie,sukker,salt og kardemomme i dejen.
Hak abrikoser, riv æblet fint og kom det i blandingen.
Tilsæt hvedemel til en passende konsistens.
Stil dejen tildækket et lunt sted til hævning ca 1 time.
Ælt dejen godt igennem, del den i ca 15 stykker, form til boller, kom dem på en bageplade og lad efterhæve 20-30 minutter.
Pensl med æg og kom dem i en forvarmet 200°varm ovn Og bag dem 15 minutter.