Tilbage
Abrikosboller

Abrikosboller

En opskrift på gode anderledes boller, som også er gode i madpakken!

Ingredienser

  • 100 g havregryn
  • 1 1/2 dl vand
  • 2 1/2 dl mælk
  • 25 g gær
  • 1 tsk olie
  • 2 tsk sukker
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk kardemomme
  • 100 g tørrede abrikoser
  • 1 æble
  • 350 g hvedemel

Instruktioner

Hæld kogende vand over havregrnene, og tilsæt derefter mælken som gær er opløst i.

Kom olie,sukker,salt og kardemomme i dejen.

Hak abrikoser, riv æblet fint og kom det i blandingen.
Tilsæt hvedemel til en passende konsistens.

Stil dejen tildækket et lunt sted til hævning ca 1 time.

Ælt dejen godt igennem, del den i ca 15 stykker, form til boller, kom dem på en bageplade og lad efterhæve 20-30 minutter.
Pensl med æg og kom dem i en forvarmet 200°varm ovn Og bag dem 15 minutter.