Småretter / Tilbehør til Varme retter

Forloren Mayonnaise:

 1 spsk maizena mel
1 dl fløde eller mælk
1 æggeblomme
1 spsk olie eller smør
1 spsk eddike 1
/4 tsk salt, 1/4 tsk hvid peber,
1/2 tsk sennep
2 spsk flødeskum
Mel og fløde/mælk røres til jævning i en gryde. Æggeblomme og fedtstof røres i.
Jævningen varmes op under piskning, og koges igennem.
Eddike, salt, peber og sennep tilsættes og der piskes af og til i saucen til den er kold. Flødeskummet tilsættes.
 
Forloren mayonnaise kan erstatte mayonaisse til de fleste salater.
 

Remoulade:

150 g færdig pickles (groft hakket)
1 1/2 spsk mayonaisse
1 1/2 spsk tykmælk eller anden surmælksprodukt.
 
 
Bland alle inredienserne sammen.
 

Tilbehør til varme retter

(forslag!)

som tilbehør eller som selvstændig frokostret....
En klassiker i England og Skotland
En lille god ting til suppen.....
Mange schweizere betragter den som en nationalret.
Den bruges både som hovedret og som tilbehør til andre retter.
En KOLD ret, evt som tilbehør til f.eks. frikadeller.....
en ret som jeg personlig rigtig godt kan li'!
Rodfrugt-røsti
God tilbehør,i madpakken, eller bare til at gnave i !
 
 
 

Urtebearnaise:

 
1 gulerod,
1 persillerod ,
1 løg,
2 dl fond af det der skal spises til,
 1 spsk æbleeddike
1 spsk smør,
esdragon,persille, salt og peber
 
 
Grøntsagerne skrælles, skæres i små stykker og koges i fond/vand.
Blend med resten af ingredienserne og smag til.
 
Blomkålstzatziki 
1 Blomkål 4 dl Skyr et nip Salt 2 fed Hvidløg Skær blomkålen ud i grove stykker.
Kom blomkålen i en foodprocessor og blend indtil det ligner groft couscous.
Kom blomkålen i en skål sammen med salt og skyr og vend det godt sammen.
Riv hvidløget på den fine side af rivejernet. Smag blomkålstzatzikien til med hvidløg og evt. mere salt.