Hovedretter / Varme Hovedretter (uden kød)

Varme Hovedretter (uden kød):

Bygotto
En cremet ret, lavet af byg i stedet for ris
Chili sin Carne
en god opskrift uden kød!
Serveres som "grøn" ret, eller som tilbehør til kød
Grøntsagscurry med kokos
En god "tøm-køleskabsret".....
Grøntsagsfad
Server med en god coleslaw.....og Brød!
Kartoffelcurry
med blomkål og bønner
Kikærtegryde
En varmende ret fra det nordafrikanske køkken
Brug de grøntsager man ønsker, eller "tøm" køleskabet for rester!

Lidt Tilbehør:

 

Blomkålstzatziki

(til ca 24 børn)
 1 Blomkål
4 dl Skyr
et nip Salt
2 fed Hvidløg 

Skær blomkålen ud i grove stykker.
Kom blomkålen i en foodprocessor og blend indtil det ligner groft couscous.
Kom blomkålen i en skål sammen med salt og skyr og vend det godt sammen.
Riv hvidløget på den fine side af rivejernet. Smag blomkålstzatzikien til med hvidløg og evt. mere salt.