Hjemmelavet Kødpålæg
(kødpølse) (2 stk)
400 g hakket kalkun-, kylling-eller svinekød
3/4 tsk salt + peber
1 lille revet løg
2 æg
3/4 dl havregryn
ca. 1 1/2 dl mælk
----------------------------------
Portion 1:
1/2 dl finthakket persille,
1/2 gul (finthakket) peberfrugt
Portion 2:
Timian, basilikum, soltørrede tomater, hvidløg.
Rør kødet sejt med saltet. Tilsæt de øvrige ingrdienser og rør det hele godt sammen til en fars, men tilsæt kun mælk indtil den hænger fast sammen.
Del portionen i 2.
Tilsæt persille/peberfrugt til den ene portion og de forskellige krydderier til den anden.
Stil portionerne på køl i 1/2 time.
Bagt i ovn:
Tag 2 stykker bagepapir og fordel farsen på hvert stykke.
Form dem til 2 aflange pølser, ved at papiret slutter tæt.
Læg pølserne på et stykke bagepapir og bag dem v 200° i ca 30 min, afhængig af tykkelsen.
Pak pølsen ud og skær den igennem for at se om den er gennembagt.
Lad den færdige pølse afsvale før den skæres i skiver til pålæg.
Den er bedst dagen efter!
Kogt i gryde:
Smør 1 stk alufolie med smør og fordel farsen som en ca 20 cm lng, lidt flad pølse.
Pak alufolien rundt om farsen, så den holder tæt.
Koges i 2-3 cm vand i en gryde med låg i 30 minutter. Afkøles før den skæres i skiver.
Den er bedst dagen efter!
Pålægget kan holde sig 2-3 dage på køl.