Bagværk / Tærter-(madtærter)

Skinketærte
Jeg har brugt 100 g finthakket skinke
og 1 bægre hytteost til 1 tærte

Madtærter:

 
I bund og grund kan man bruge alt hvad man lyster,
eller har i køleskabet i tærter.
 
Men jeg bruger, som bund-element, altid :
3-4 æg (afhængig af størrelsen af æggene),
1 dl væske (mælk,fløde, surmælksprodukt),
og ca 150 g ost (revet ost, flødeost, gorgonzola, feta osv.)
Samt krydderier efter temperament.
-----------------
Men her kommer dog nogle af mine favoritter:
 
Quiche Lorraine
Fransk bacon/oste tærte-
en klassiker i det Franske køkken.......(og min)
Grundopskrift til madtærter
-1 stk:

150 g hvedemel
1/4 tsk fint salt
75 g kold smør
1 æggeblomme
2 spsk koldt vand
-------------------------------
I hånden:
Kom mel og og salt i en skål.
Skær smørret i mindre stykker og hak det ind i melet med en kniv, til blandeingen ligner revet ost.
Brug hænderne så lidt som muligt, ellers bli'r dejen for varm.
Tilsæt ægog vand og saml dejen til en kugle.
Læg dejekuglen på køl i en plastpose ca ½ time.
I foodprocessor:
Kom mel og salt i røreskålen sammen med smør i mindre stykker.
Kør til smmørret er smuldret i melet.
Tilsæt æg og koldt vand og kør til dejen er samlet-Lægges på køl i ca ½ time.
(denne metode er supernem!)
 
Rul tærtedejen .....
ud på et meldrysset bord
og beklæd en tærtefom med det.
Prik bunden en en gaffel adskillige steder og
forbag bunden i 10 min. ved 225 grader.