Øllebrød:
Beregn ca. 1 1/2 skive tørt rugbrød og 1 spsk sukker pr. portion. Kom rugbrød og sukker i en gryde, og derpå vand så det dækker. Kog langsomt op, blend derefter med stavblenderen. Serveres med en klat flødeskum til. Øllebrød m. Letpisket vanilleflødeskum/ovnbagte blommer/ristede hasselnødder Her har jeg serveret øllebrød med letpisket vanilleflødeskum, ovnbagte blommer og ristede hasselnødder.
Ristet rubrød med kanelsukker:
Rugbrød skæres over i halve eller kvarte. Drys kanelsukker på, hæld det af igen (ja, det er rigtig nok!).
Kom stykkerne på en bagerist og bag dem i en 200° varm ovn i ca. 10 min
Ymerdrys:
Kom rugbrød i foodprocessoren, og blend det fint.
Bland med lidt puddersukker (evt. almindelig sukker), kom det hele på en bageplade med bagepapir.
Rist det i en 225° varm ovn 1 ca. 10 min til det er sprødt. Kommes ovenpå koldskål, yougurt, ymer og deslige....