Tilbage
Gulerodsbrød med Spelt

Gulerodsbrød med Spelt

Ingredienser

  • 3 dl vand
  • 2 dl yoghurt naturel
  • 15 g gær
  • 1 spsk. flydende honning
  • 1 spsk. salt
  • 75 g solsikkefrø
  • 200 g groft speltmel
  • Ca. 400 g hvedemel
  • 200 g revne gulerødder
  • 1 æg til pensling
  • Solsikkefrø til drys

Instruktioner

Dag 1
Kom vand og yoghurt i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt honning og salt og rør solsikkefrø, spelmel og dernæst hvedemel i dejen lidt ad gangen. Rør godt i dejen til den har konsistens som en tyk havregrød.

Stil dejen tildækket i køleskabet til næste dag.


Dag 2
Tag dejen ud af køleskabet. Riv gulerødderne og ælt dem godt ind i dejen.

Form dejen til to brød - og læg dem på hver sin bageplade med bagepapir. Dejen er lidt klistret og det skal den være. Lad brødene hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time.

Tænd ovnen på 250 grader. Pensl brødene med sammenpisket æg og drys med solsikkefrø. Bag brødene i 10 minutter Skru ned til 200 grader og bag i yderligere ca. 20 minutter.