Gulerodsbrød med Spelt
Ingredienser
- 3 dl vand
- 2 dl yoghurt naturel
- 15 g gær
- 1 spsk. flydende honning
- 1 spsk. salt
- 75 g solsikkefrø
- 200 g groft speltmel
- Ca. 400 g hvedemel
- 200 g revne gulerødder
- 1 æg til pensling
- Solsikkefrø til drys
Instruktioner
Dag 1
Kom vand og yoghurt i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt honning og salt og rør solsikkefrø, spelmel og dernæst hvedemel i dejen lidt ad gangen. Rør godt i dejen til den har konsistens som en tyk havregrød.
Stil dejen tildækket i køleskabet til næste dag.
Dag 2
Tag dejen ud af køleskabet. Riv gulerødderne og ælt dem godt ind i dejen.
Form dejen til to brød - og læg dem på hver sin bageplade med bagepapir. Dejen er lidt klistret og det skal den være. Lad brødene hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time.
Tænd ovnen på 250 grader. Pensl brødene med sammenpisket æg og drys med solsikkefrø. Bag brødene i 10 minutter Skru ned til 200 grader og bag i yderligere ca. 20 minutter.