Tilbage
Kylling/farsfad

Kylling/farsfad

Retten her er endnu en af mine ynglings retter og den gør altid succes, både til hverdag og "fest".

Ingredienser

  • 1 kylling
  • 500 g hakket kalv/flæsk
  • 1 dl rasp
  • ½ dl mel
  • ca. 2 ½ dl kyllingsuppe
  • salt, peber
  • SOVS:
  • 50 g smør eller margarine
  • 5 spsk mel
  • ca. 2 ½ dl fløde 13%
  • citronsaft
  • salt, peber
  • ENDVIDERE:
  • 250 g chamignon
  • 25 g smør
  • 3 plade frossen butterdej

Instruktioner

Skyl og tør kyllingen og kog den mør i letsaltet vand ca 45 minutter.
Lad den svale og befri den for skind og ben.
Skær kyllingekødet i tern eller strimler.
Bland det hakkede kød med rasp og mel og rør kold kyllingesuppe i, lidt ad gangen.
Krydr med salt og peber.

Smelt fedt stoffet til sovsen, rør melet i og spæd med suppe og fløde (sovsen må ikke være for tynd).
Lad sovsen koge igennem og smag til med citron, salt og peber.

Rens champignonerne og rist dem let i smør eller margarine.
Kom farsen i et velsmurt, ovnfast fad.
Kom champignoner og kyllinge kød herover og dæk med sovsen.

Sæt fadet i ovnen ved 190° 50-60 minutter.

Lad butterdejen tø ved stuetemperatur ca 20 minutter.
Rul dejen ud og skær den i strimler.
Læg butterdejs-strimlerne over retten og sæt atter fadet i ovnen ved 250° ca 15 minutter
(eller til strimlerne er sprøde).

TIPS:
Champignonerne kan udskiftes med asparges!