Hvedegrød med figner
Ingredienser
- 2 dl vand
- 200 g bulgur
- 75 g skårne hvedekerner
- 1 liter mælk
- 1 tsk groft salt
- 2 1/2 dl Cremefraiche 18%
- ------------------------
- Figenkompot:
- 300 g tørrede figner
- 3 dl vand
- 1 håndfuld lyse rosiner eller tranebær
Instruktioner
Bring vand, bulgur og hvedekerner i kog i en tykbundet gryde og kog blandingen under omrøring i ca. 2 min.
Tilsæt mælk og bring atter blandingen i kog.
Lad grøden koge ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Rør af og til.
Tilsæt salt . Vend halvdelen af creme fraichen i, varm grøden igennem og smag til.
-------------------------------------------
Figenkompot:
Skær figenerne i strimler. Kom dem i vand i en gryde og bring blandingen i kog. Kog den ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Mos figenblandingen let. Tilsæt rosiner og kog i yderligere ca. 5 min., stadig ved svag varme og under låg.
Smag til.
--------------------------------
Kom hvedegrøden og server den sammen med resten af cremefraichen og figenkompot.