Tilbage

Havregrød med æble og bær

Ingredienser

  • 200 g grovvalsede havregryn
  • 7½ dl mælk
  • lidt havsalt
  • 2 æbler udkernet og skåret i stykker
  • 1 klat smør
  • 1 håndfuld havregryn
  • 1 spsk honning og lidt ekstra til servering
  • 2 håndfulde frosne bær

Instruktioner

Kom havregryn og mælk i en gryde sammen med et nip salt.
Lad grøden simre ved jævn varme i 3 – 5 min. under omrøring.

I mellemtiden udkerner du æblerne og skærer dem i mindre stykker.

Smelt en klat smør på panden ved jævn varme og når smørret er smeltet, kommer du æblestykkerne på panden.
Svits æblestykkerne indtil de er bløde og gyldne. Tilføj derefter havregryn og honning og lad det hele simre i ca. 1 min.

Mos den varme grød med de frosne bær og hæld til sidst den lune æble/havregrynsblanding over grøden.
Kom evt. en smule honning over grøden som topping