Tilbage
Byggrød

Byggrød

4 personer
Med tyttebær, pærer og yoghurt

Ingredienser

  • 200 g kalkunbacon (kan udelades)
  • 2 dl vand
  • 3 grofthakkede zittauerløg (ca. 300 g)
  • 1 liter mælk
  • 250 g byggryn/flager (ca. 4 dl)
  • 1 tsk groft salt
  • 3 pærer i tern
  • 4 dl Græsk inspireret yoghurt
  • 150 g tyttebærsyltetøj

Instruktioner

Steg bacon ved jævn varme til det er gylden og sprødt.
Lad baconen dryppe af på et stykke køkkenrulle og smuldre det let.

Bring vand og løg i kog i en tykbundet gryde.
Kog løgene ved jævn varme og under låg i ca. 2 min.
Tilsæt mælk, byggryn og salt.

Bring grøden i kog og kog den ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min. Smag til.

Kom grøden i en stor varm skål eller portionsskåle.

Pynt grøden med lidt pæretern og server resten ved siden af sammen med yoghurt, stegt bacon og tyttebærsyltetøj.