Tilbage
Quinoa Lasagne

Quinoa Lasagne

4 personer

Ingredienser

  • Grøntsager:
  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • olivenolie til stegning
  • 2 auberginer
  • 1 squash
  • 2 store gulerødder
  • salt og friskkværnet peber
  • tørret basilikum
  • tørret oregano
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 140 g koncentreret tomatpuré
  • ½ liter grøntsagsbouillon
  • 2 dl Quinoa
  • 1 dl chiafrø
  • 2 eddike
  • ------------------------
  • 50 g smør
  • 20 gram hvedemel
  • 3 dl mælk
  • ½ tak muskatnød
  • 2 dl ricotta ost
  • -------------------------
  • Lasagneplader

Instruktioner

Grønsager:
Pil og hak løg. Pil og pres hvidløg. Steg dem i olie i en stor gryde.
Skyl auberginer, skær dem i små tern, og lad dem stege med i gryden, til de er gyldne og møre.
Skyl og riv squash, skræl og riv gulerødder, og vend begge dele i gryden.
Krydr med salt, peber, basilikum og oregano, og steg, til grøntsagerne falder sammen, og væden er fordampet.
Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré og bouillon, og bring i kog.
Skyl Quinoaen i en sigte, og tilsæt det sammen med chia

Lad grønsagerne simre i 20 minutter, og smag til med eddike.
-------------------------------------------------------------------------------
Smørret smeltes langsomt i en gryde, pisk sammen med hvedemel.
Når melet har suget alt smørret og er en samlet klump, piskes mælken langsomt i, lidt af gangen.
Når det har saucekonsistens kommer man ost i, pisker videre og smager til med muskatnød, salt og peber.
--------------------------------------------------------------------
I et smurt ovnfastfad kommer man skiftevis lasagnesauce, ostesauce og lasagneplader, slut af med lasagnesauce som toppes med et lag ostesauce.

Fadet sættes i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft og bages i 25 minutter eller til lasagnepladerne er al dente.