Tilbage

Chimichurri

Chimichurri er en sauce/marinade/grillolie fra Argentina.
Saucen serveres til bøffer, men bruges også som marinade, dip og sauce

Ingredienser

  • 10 hvidløgsfed, grofthakkede
  • 3 jalapeno-chilier, uden kerner, grofthakkede
  • 1 bdt bredbladet persille
  • 4 spsk rødvinseddike
  • 3 dl olivenolie
  • 1/2 tsk havsalt

Instruktioner

Hæld hvidløg og jalapeno-chili i en foodprocessor
Tilsæt persille og kør til det hele er godt blandet
Hæld eddike, olivenolie og salt i og kør indtil du har en jævn blanding.
Brug den med det samme eller sæt den i køle­skabet.
Den kan holde sig i flere dage.
--------------------------------
Chimichurri kan bruges til at pensle kød eller fisk med både før og mens det grilles.
---------------------------------------
Eller brug den som Amerikanere bruger ketchup!