Tilbage
Nøddemazarin

Nøddemazarin

mums......

Ingredienser

  • Kagen:
  • 125 g smør og lidt til formen
  • 130 g hvedemel
  • 1 teske bagepulver
  • 2 æg
  • 125 g flormelis
  • ½ dl piskefløde
  • --------------------------
  • Fyld
  • 200 g hasselnøddekerner (jeg brugte en rest mandler....)
  • 125 g smør
  • ½ dl piskefløde
  • 2 spiseske hvedemel
  • 1 dl rørsukker

Instruktioner

Tænd ovnen på 180°.
Riv smør i en skål, tilsæt mel og bagepulver, og pisk til en smuldret masse.
Pisk æg med flormelis og fløde, og rør det i smørblandingen.
Hæld dejen i en smurt tærteform, og bag bunden i ovnen i 20 minutter.

Tag bunden ud af ovnen.
Lad kagen falde sammen, eller tryk den forsigtigt ned i formen.

Skru ovnen op på 225°.
Rist hasselnødderne på en meget varm pande, til de brune hinder er til at smuldre af.
Ryst panden jævnligt, så nødderne ikke brænder på.
Afkøl, og hak nødderne groft.
Smelt smør, fløde, mel og rørsukker sammen i en gryde under omrøring.
Tilsæt hakkede nødder.
Fordel fyldet på bunden, og bag tærten i 8-10 minutter, til nøddeblandingen bobler. Afkøl tærten i formen på en bagerist.