Kylling Tikka Masala
Ingredienser
- 520 g kylling inderfilt
- 1 dl natural yoghurt
- 2 tsk. salt
- 1 spsk. citronsaft
- 2 tsk. garam masala
- 1 tsk. gurkemeje
- 1/2 tsk. chiliflager
- 2 fed hvidløg
- 5 cm ingefær
- ------------------------------
- Sauce:
- 2 spsk. smør
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk. garam masala
- 1 tsk. koriander
- 1 tsk. gurkemeje
- 2 dl vand
- 1 hønse boullionterning
- 70 g tomatpure
- 500 ml madlavningsfløde
- smages til med salt
- Serveres med ris eller naanbrød
Instruktioner
Marinade
Skær kylling i store mundrette bidder.
Vend kylling i yoghurt, krydderier, citronsaft og fint presset hvidløg og ingefær
Vend marinaden godt rundt i en skål og stil den i køleskabet i mindst 30 min.
Marinaden kan sagtens stå natten over og give smag til kødet
Hæld marinaden med kødet i et ildfastfad og bag det i ovnen ved 200 graders varme i ca. 20-25min eller til kødet er gennemstegt, og overfladen er blevet let gylden
---------------------------
Sauce:
Hak løg og hvidløg og steg det i en gryde medsmør til løgene bliver bløde og glasagtige
Tilsæt krydderier og steg yderligere i et par minutter
Tilsæt kylling med marinaden, vand, tomatpure og boullion terning
Lad saucen koge op og lad den simre under låg ved lav varme i ca. 15-30min
Tilsæt fløde til saucen, lad det langsomt koge op, og smag til med salt