Tilbage

Juleboller

12 stk

Ingredienser

  • 75 g smør
  • 2 dl sødmælk
  • 50 g gær
  • 50 g rørsukker
  • 1 æg, str. M
  • 500 g hvedemel
  • 1 revet æble
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • ½ tsk stødt nellike
  • ½ tsk fint salt
  • 75 g syltet appelsinskal
  • 50 g tranebær
  • 1 æg, til pensling
  • I øvrigt
  • 2 spsk perlesukker
  • 1 tsk kanel

Instruktioner

Smelt smørret langsomt, hæld den kolde mælk i, kom det over i en bageskål- så skulle væsken ha den rette temperatur .....
Opløs gæren heri.
Tilsæt sukker og æg. Rør godt.
Rør halvdelen af melet i dejen sammen med kardemomme, nellike, salt, finthakket syltet appelsinskal, korender og æble. Ælt nu lidt efter lidt resten af melet i dejen, til den føles blank og smidig. Du kan bruge håndkraft eller en køkkenmaskine med dejkrog til formålet.
Hold lidt igen med melet – det er ikke sikkert, det hele skal anvendes.

Form dejen til en kugle og lad den hvile under et fugtigt klæde i 30 minutter.

Ælt dejen kort igennem og del den i 12 lige store stykker. Tril stykkerne til boller og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Sørg for, at der er lidt plads imellem bollerne. Lad bollerne hæve i yderligere 30 minutter under et fugtigt klæde.

Pensl bollerne med sammenpisket æg. Bland perlesukker og kanel og drys det i et jævnt lag oven på bollerne.

Bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 14-15 minutter, til de er flot gyldne.

Server julebollerne friskbagte med koldt smør!