Juleboller
Ingredienser
- 75 g smør
- 2 dl sødmælk
- 50 g gær
- 50 g rørsukker
- 1 æg, str. M
- 500 g hvedemel
- 1 revet æble
- 1 tsk stødt kardemomme
- ½ tsk stødt nellike
- ½ tsk fint salt
- 75 g syltet appelsinskal
- 50 g tranebær
- 1 æg, til pensling
- I øvrigt
- 2 spsk perlesukker
- 1 tsk kanel
Instruktioner
Smelt smørret langsomt, hæld den kolde mælk i, kom det over i en bageskål- så skulle væsken ha den rette temperatur .....
Opløs gæren heri.
Tilsæt sukker og æg. Rør godt.
Rør halvdelen af melet i dejen sammen med kardemomme, nellike, salt, finthakket syltet appelsinskal, korender og æble. Ælt nu lidt efter lidt resten af melet i dejen, til den føles blank og smidig. Du kan bruge håndkraft eller en køkkenmaskine med dejkrog til formålet.
Hold lidt igen med melet – det er ikke sikkert, det hele skal anvendes.
Form dejen til en kugle og lad den hvile under et fugtigt klæde i 30 minutter.
Ælt dejen kort igennem og del den i 12 lige store stykker. Tril stykkerne til boller og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Sørg for, at der er lidt plads imellem bollerne. Lad bollerne hæve i yderligere 30 minutter under et fugtigt klæde.
Pensl bollerne med sammenpisket æg. Bland perlesukker og kanel og drys det i et jævnt lag oven på bollerne.
Bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 14-15 minutter, til de er flot gyldne.
Server julebollerne friskbagte med koldt smør!