Skinkestang
Den (næsten) gode gamle
Ingredienser
- 1 spsk smør
- 1 rød peberfrugt
- 200 gr flødeost naturel (eller flødeost med smag)
- 150 gr skinke/hamburgerryg (skåret i tern eller strimler)
- 1 bdt purløg (klippet)
- 1 spsk sød sennep eller sennep efter eget smag
- 1 rulle fersk butterdej
- sammenpisket æg til pensling
- salt og peber
- ------------------------
- Fyldet kan varieres , alt efter smag.
- En SMULE frisk spinat i, smager skønt! Ikke for meget-da det ellers bliver for vandet......
Instruktioner
Læg butterdejen på en plade med bagepapir.
Lad butterdejen hvile på køkkenbordet i ca. 10 min.
Lad smørret blive gyldent i en pande.
Steg peberfrugt og løg uden at de tager farve..
Skær skinken i små tern og kom den i en skål sammen med peberfrugt og løg, flødeost, sennep, purløg, salt og peber. Vend alle ingredienserne godt sammen.
Fordel fyldet i en stribe midt på butterdejen. Fold ca. 3 cm op over fyldet i hver ende.
Skær siderne i skrå strimler (ca. 2 cm brede). Fold strimlerne ind over fyldet fra skiftevis højre og venstre side.
Pensl skinkestangen med æg og bag den midt i ovnen.
Lad skinkestangen hvile 15-20 min. og server den lun, fx til frokost, sammen med en grøn salat.
Bagetid
Ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.