Julekage med dadler
Ingredienser
- 200 g smør - blødt
- 375 g flormelis
- 120 g rosiner
- 120 g tørrede dadler - uden sten
- 120 g mandler - hakkede
- 20 g chokolade - hakkes fint
- 375 g hvedemel
- 1 teske bagepulver
- 1 teske hjortetaksalt
- 1 teske vaniljesukker
- 1 teske kardemomme
- 6 spiseskefulde mælk
- 5 æggehvider
- skal af 1 øko citron
- l
Instruktioner
Start med at røre blødt smør og flormelis sammen i en skål.
Rosiner, hakkede dadler , hakkede mandler og finthakket chokolade blandes med en spiseskefuld af melblandingen.
Vend resten af hvedemelet sammen med bagepulver, hjortetaksalt, vaniljesukker og kardemomme sammen.
Kom melblandingen i smørskålen sammen med mælk og pisk det igennem.
Vend derefter fyldet i dejen.
Æggehvider piskes stive, hvorefter de forsigtigt vendes i til sidst sammen med lidt revet citronskal.
Fordel dejen i en stor og aflang bageform.
Bag kagen i ca. 80 minutter ved 160 grader over- og undervarme.
Stik i kagen for at mærke om den er gennembagt.......