Tilbage

Julekage med dadler

Ingredienser

  • 200 g smør - blødt
  • 375 g flormelis
  • 120 g rosiner
  • 120 g tørrede dadler - uden sten
  • 120 g mandler - hakkede
  • 20 g chokolade - hakkes fint
  • 375 g hvedemel
  • 1 teske bagepulver
  • 1 teske hjortetaksalt
  • 1 teske vaniljesukker
  • 1 teske kardemomme
  • 6 spiseskefulde mælk
  • 5 æggehvider
  • skal af 1 øko citron
  • l

Instruktioner

Start med at røre blødt smør og flormelis sammen i en skål.
Rosiner, hakkede dadler , hakkede mandler og finthakket chokolade blandes med en spiseskefuld af melblandingen.
Vend resten af hvedemelet sammen med bagepulver, hjortetaksalt, vaniljesukker og kardemomme sammen.
Kom melblandingen i smørskålen sammen med mælk og pisk det igennem.
Vend derefter fyldet i dejen.

Æggehvider piskes stive, hvorefter de forsigtigt vendes i til sidst sammen med lidt revet citronskal.

Fordel dejen i en stor og aflang bageform.

Bag kagen i ca. 80 minutter ved 160 grader over- og undervarme.
Stik i kagen for at mærke om den er gennembagt.......